Aurinkopaneelit omakotitaloon

Sähkön hinnan hurja nousu ja ilmaston lämpenemisen kiihtyminen kannustavat yhä useampaa miettimään kotinsa energiaratkaisuja. Aurinkopaneelit on vastuullinen ja vaivaton valinta, josta lompakko ja luonto kiittävät.

Tarjoamme aurinkopaneelit omakotitaloon helppona ja toimintavarmana kokonaispakettina. Meiltä saat sopivat ratkaisut juuri sinun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi tarpeisiin – vuosien ja jo 3000 asennetun aurinkosähköjärjestelmän kokemuksella.

…tai lataa kirjoittamamme maksuton aurinkosähkö-opas!

Aurinko tarjoaa loputtomasti energiaa – me tarjoamme keinon sen hyödyntämiseen!

Aurinkosähkö on nykyaikainen, yleistynyt ja ekologinen ratkaisu energian tuottamiseen. Sähkön hinnan raju nousu ja yhteinen pyrkimys siirtyä pois fossiilisista energianlähteistä ovat saaneet yhä useamman hankkimaan aurinkopaneelit kotinsa katolle.

Siinä missä aikaisemmin paneeleja näki pääasiassa kesämökkien ja erämaakohteiden katoilla, nykyään vastuulliseen valintaan päätyy yhä useampi, useista perustelluista syistä.

Aurinkopaneeleilla voi säästää sähkölaskussa, lisätä omavaraisuutta ja kantaa kortensa kekoon ilmastotalkoissa. Aurinko on tulevaisuudessa tutkitusti edullisin energianlähde.

Pokas on aurinkopaneeleiden asentamisen kokenut konkari

Meillä on kokemusta jo 3000 järjestelmän asentamisesta lähes viiden vuoden ajalta. Omat asentajamme ja sopimusurakoitsijamme asentavat aurinkopaneelit omakotitalosi katolle jopa yhdessä päivässä, ja asennus onnistuu ympäri vuoden. Tarjoamme aurinkopaneeleillemme 25 vuoden tehotuottotakuun.

Kuinka hyödyntää aurinkosähköä omakotitalossa tai mökillä?


Lataa maksuton oppaamme ja lue parhaat vinkit aurinkosähkön hyödyntämiseen!

Aurinkopaneelit omakotitaloon – usein kysytyt kysymykset

Kuinka nopeasti aurinkopaneelit maksavat itsensä takaisin?

Aurinkopaneeleiden takaisinmaksuaikaan vaikuttaa investoinnin hinnan lisäksi sähkön hinta. Mitä korkeampi sähkön hinta on, sitä lyhyempi on aurinkopaneeleiden takaisinmaksuaika.

Korkea sähkön hinta lisää siis aurinkopaneelien kannattavuutta huomattavasti. Epävakaa markkina- ja maailmantilanne vaikeuttaa sähkön hinnan ennustamista, mutta on epätodennäköistä, että sähkön hinta laskisi enää esimerkiksi vuoden 2020 tasolle.

Miten ylijäämäsähköä myydään verkkoon?

Aurinkopaneelit tuottavat ylijäämäsähköä etenkin kesäisin, kun päivän pituus on Suomessa keskimäärin noin 21 tuntia. Kun aurinkosähköjärjestelmäsi on liitetty sähköverkkoon ja sinulla on sopimus ylijäämäsähkön myymisestä, ansaitset rahaa myymällä energiaa sähkönmyyjällesi.

Useimmat toimijat ostavat sähköä toteutuneella alueen tuntihinnalla. Itse tuotetusta aurinkosähköstä ei tarvitse maksaa maksaa veroja.

Kuinka monta aurinkopaneelia on hyvä määrä?

Aurinkovoimalan kannattavuudessa merkittävin tekijä on oikea mitoitus, joka puolestaan riippuu esimerkiksi energiankulutuksestasi, talosi koosta ja sijainnista sekä siitä, millainen kattosi on.

Käytämme sopivaa määrää arvioitaessa asiantuntijoiden laskelmia ja mitoitamme järjestelmän juuri sinun kiinteistöllesi ja sähkönkulutuksellesi sopivaksi. Näin järjestelmä tuottaa maksimaalisesti energiaa, ja sähkön ostotarve sähköyhtiöstä minimoidaan.

Miten aurinkopaneeleja pitää huoltaa?

Asentamamme aurinkosähköjärjestelmät eivät käytännössä vaadi huoltoa tai kunnossapitoa.

Ne toimivat täysin automatiikalla, ja useimmiten pelkkä sadevesi riittää pitämään paneelit puhtaina.

Lumen putsaaminen ei ole suotavaa, ja pahimmillaan sillä voi aiheuttaa paneelin pintaan pieniä mikrohalkeamia.

Mitä avaimet käteen -palvelu sisältää?

Tarjoamamme avaimet käteen -tarjous sisältää kaiken tarvittavan materiaalin: aurinkopaneelit, invertterin, kattokannakkeet ja -kiinnikkeet, kiinnitystarvikkeet, asennusprofiilit, kaapeloinnit ja erotuskytkimen.

Lisäksi se sisältää rahdin, asennuksen, käyttöönoton, mittauspöytäkirjan, jätteiden poiskuljetuksen sekä ilmoituksen verkkoyhtiölle mikrotuotantolaitoksen käyttöönotosta. Annamme myös todistuksen kotitalousvähennystä varten!

Haluatko kuulla lisää aurinkosähkö­järjestelmistämme?

Soita meille 010 411 0900 tai varaa maksuton arviokäynti täyttämällä alla olevan painikkeen takaa löytyvän lomake – käynti on maksuton eikä se sido sinua mihinkään!

Tarjous oli sellainen, että pääsi heti lyömään kättä päälle. Siinä myös kerrottiin selvästi, miten homma hoituu.

Harri Anttila, Jyväskylä

Aurinkopaneelit omakotitaloon – miksi hankinta kannattaa?

  • Aurinkoenergian hyödyntäminen on ekologisesti ja taloudellisesti järkevä ratkaisu. Järjestelmä nostaa myös asuntosi arvoa.
  • Aurinkopaneeleiden avulla pudotat asumisen kuluja ja lataat sähkö- tai hybridiautosi ilmaiseksi. Lisäksi voit viilentää kotiasi ilmalämpöpumpulla kesäisin itse tuottamallasi aurinkosähköllä.
  • Oma aurinkoenergiajärjestelmä lisää omavaraisuuttasi – olet vähemmän riippuvainen ostettavan energian hintakehityksestä.
  • Nykyaikaiset ja laadukkaat aurinkopaneelit toimivat loistavasti myös Suomen olosuhteissa. Auringonsäteilyn määrä Suomessa on lähes samaa suuruusluokkaa kuin Keski-Euroopassa!
  • Voit myydä aurinkopaneeleiden tuottaman ylimääräisen sähkön valtakunnan sähköverkkoon ja tienata rahaa.
  • Järjestelmä on huoleton – kun hankit aurinkopaneelit omakotitaloon, ne kestävät vuosikymmeniä ja ovat käytännössä huoltovapaita. Useimmiten pelkkä sade riittää pitämään paneelin puhtaana.
  • Aurinkopaneeleiden asentaminen ei vaadi rakennus- tai toimenpidelupaa. Saat asennustyöstä kotitalousvähennyksen, joka on 40 % työn osuudesta vuonna 2022.

Haluatko kuulla lisää aurinkosähkö­järjestelmistämme?

Soita meille 010 411 0900 tai varaa maksuton arviokäynti täyttämällä alla oleva lomake – käynti on maksuton eikä se sido sinua mihinkään!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Miten aurinkopaneeli toimii?

Aurinkopaneeli muuttaa auringon säteilyenergian sähkövirraksi seuraavalla tavalla. Fotoni, joista auringon säteilemä energia koostuu, osuu paneeliin. Törmäyksen ansiosta negatiivisesti varautuneet elektronit irtoavat atomeistaan ja alkavat virrata vapaasti. Tämän seurauksena aurinkokennojen virtajohtimiin muodostuu sähkövirtaa.

Kuinka hyödyntää aurinkosähköä omakotitalossa tai mökillä?

Aurinkosähkö on nykyaikainen, yleistynyt ja ekologinen ratkaisu energian tuottamiseen. Paneelien näkee usein koristavan kesämökkien ja erämaakohteiden lisäksi omakotitalojen kattoja.

Lataa maksuton oppaamme ja lue parhaat vinkit aurinkosähkön hyödyntämiseen!