Sähköauton latausasema omakotitaloon

Sähköauton latausasema takaa, että sähköauton lataaminen on kotiolosuhteissakin turvallista, nopeaa ja tehokasta. On kätevää, kun auton voi ladata kotona sille tarkoitetulla parkkipaikalla, itselle sopivaan aikaan.

…tai lataa kirjoittamamme maksuton aurinkosähkö-opas!

Kiinteä sähköauton kotilatausasema on tulevaisuuden myyntivaltti

Kotilatausasemalle on tarve yhä useammalla, koska hybridi- ja täyssähköautot ovat yleistyneet huomattavasti: täyssähköautojen määrä on yli kaksinkertaistunut ja hybridiautojen määrä kasvanut 40 % viimeisen vuoden aikana

Normaalista pistorasiasta lataaminen voi aiheuttaa sähköpalovaaran

Tukesin mukaan sähkö- ja hybridiauton lataus on turvallisinta varsinaisilla latausasemilla, joita myös kotilatausasemat ovat.

Kotitalouspistorasiasta (ns. suko-rasiasta) lataamista ei ole tarkoitettu jatkuvaksi lataustavaksi eikä ne yleensä kesta latauksen aiheuttamaa jatkuvaa kuormitusta. Tavallisesta pistorasiasta lataaminen on myls hitaampaa ja aiheuttaa sähköpalovaaran, kun pistorasia ja johdotukset voivat ylikuormittua lataamisen seurauksena.

Näin ollen sähköauton vikavirtasuojattu latausasema on paitsi turvallisuusteko myös kotisi arvoon vaikuttava investointi – tulevaisuudessa yhä useampi haluaa kotiinsa sähköauton latausaseman.

Sähköauton latausasema aurinkopaneelien asentamisen yhteydessä

Pokas tarjoaa sähköautojen latausasemaa aurinkopaneelien asentamisen yhteydessä. Tehdään kotiisi energiaa ja rahaa säästävä energiaremontti, jonka seurauksena lataat autoasi ilmaiseksi itse tuottamallasi sähköllä!  

Kuinka hyödyntää aurinkosähköä omakotitalossa?


Lataa maksuton oppaamme ja lue parhaat vinkit aurinkosähkön hyödyntämiseen!

Sähköauton latausaseman asentaminen – mitä tulee huomioida?

Kodin sähköjärjestelmän kapasiteetti

Sähköauton latausaseman asentaminen edellyttää huolellista etukäteissuunnittelua. Suunnittelussa tulee ottaa huomioon esimerkiksi sähköjärjestelmän kapasiteetin riittävyys.

Pääsulakkeen koko vaikuttaa siihen, minkälaisen latausaseman voi asentaa. Useimmiten kotilatausasema asennetaan 11 kW:n teholle, mutta myös 22 kW:n järjestelmän asentaminen onnistuu, mikäli kodin sähköjärjestelmän kapasiteetti siihen riittää.

22 kW:n teho vaatii talolta kuitenkin vähintään 3×35 ampeerin sähköliitäntää, ja käytetyin pääsulakkeen koko pientaloissa on 3×25 ampeeria.

Mihin latausasema asennetaan

Suunnittelussa huomioidaan myös latausaseman sijainti ja etäisyys sähkökeskukselta. Etäisyys vaikuttaa muun muassa siihen, mitä kaapelointeja ja läpivientejä asennus vaatii.

Useimmiten latausasema kiinnitetään esimerkiksi autotallin tai -katoksen seinään, mutta myös erillisen lataustolpan asentaminen on mahdollista.

Latauspisteen sähkö tulee sähköverkosta, ja sähköauton latauksen kuluttamaa sähköä on mahdollista seurata. Koska Pokas tarjoaa sähköauton latausasemaa aurinkopaneeleiden oheistuotteena, latausaseman käyttämä sähkö on usein itse tuotettua.

Haluatko kuulla lisää sähköauton latausasemasta ja energiaratkaisuistamme?

Soita meille 010 411 0900 tai varaa maksuton arviokäynti täyttämällä alla olevan painikkeen takaa löytyvän lomake – käynti on maksuton eikä se sido sinua mihinkään!

Kuulostaako hyvältä?

Toimitaan näin:

  1. Jätä yhteydenottopyyntö tai soita meille: 010 411 0900.
  2. Sopiva latausasema suunnitellaan aurinkosähköjärjestelmän suunnittelun ohessa.
  3. Saat kiinteähintaisen tarjouksen laadukkaasta laitteesta ja sen asennuksesta.
  4. Kokeneet asentajamme asentavat latausaseman aurinkopaneelien asentamisen yhteydessä.
  5. Tarkistamme asennustyön yhdessä sinun kanssasi.
  6. Saat todistuksen kotitalousvähennystä varten. Vuonna 2022 kotitalousvähennys on 40 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta.
  7. Latausasema on valmis käytettäväksi – itse tuottamallasi ekologisella aurinkosähköllä!