Ilmalämpö­pumppu lisää asumis­mukavuutta ja säästää energiaa

Sähkön hinnan hurja nousu ja ilmaston lämpenemisen kiihtyminen kannustaa yhä useampaa miettimään kotinsa energiaratkaisuja. Ilmalämpöpumppu on edullinen ja helppo ratkaisu, joka pienentää kotisi sähkönkulutusta ja lisää asumismukavuutta.

Ilmalämpöpumppu tarjoaa talvisin lämpöä ja helpottaa kesän helteillä – viilennys käy jopa ilmaiseksi, kun kattoa koristavat aurinkopaneelit.

…tai lataa kirjoittamamme maksuton aurinkosähkö-opas!

Paranna energiatehokkuutta ilmalämpöpumpulla

Ilmalämpöpumppu käyttää hyväkseen ulkoilman sisältämää, auringon tuottamaa lämpöenergiaa ja muuttaa sen lämmitysenergiaksi.

Ilmalämpöpumppua voi hyödyntää myös levittämään takan lämmittämää ilmaa laajemmalle ja kuivattamaan liian kosteaa sisäilmaa. Osa ilmalämpöpumpuista myös puhdistaa kierrättämänsä ilman, mikä luonnollisesti parantaa sisäilman laatua.

Tarjoamme ilmalämpöpumppujen asennusta aurinkopaneelien asentamisen yhteydessä. Tehdään kotiisi energiaa ja rahaa säästävä energiaremontti, jonka seurauksena nautit ilmalämpöpumpun tuomasta asumismukavuudesta parhaimmillaan itse tuottamallasi, ilmaisella aurinkosähköllä!

Kuinka hyödyntää aurinkosähköä omakotitalossa tai mökillä?


Lataa maksuton oppaamme ja lue parhaat vinkit aurinkosähkön hyödyntämiseen!

Ilmalämpöpumppu on helppo lämmitys­muoto nykyisen lämmitys­muodon rinnalle

Ilmalämpöpumppu pienentää sähkönkulutusta keskimäärin 20–40 %, mikä voi vuositasolla näkyä satojen eurojen säästöinä.

Selvää säästöä sähkö- ja öljylämmitteisiin taloihin

Etenkin sähkö- ja öljylämmitteisiin taloihin ilmalämpöpumppu on erinomainen lämmönlähde, koska se tuottaa lämpöenergiaa suoraa sähkölämmitystä ja öljylämmitystä tehokkaammin. Ilmalämpöpumpun hyötysuhde mitataan SCOP-arvolla, joka kertoo kuinka monta kilowattia lämpöenergiaa ilmalämpöpumppu tuottaa yhtä kilowattia kohden.

Ilmalämpöpumppu ei useimmiten sovi ainoaksi lämmitysmuodoksi, mutta useissa tapauksissa sitä kannattaa pitää ensisijaisena lämmitysmuotona. Toinen lämmitysmuoto, kuten sähköpatterit, on hyvä asettaa muutaman asteen verran ilmalämpöpumpun asetuslämpötilaa matalammalle. Näin ilmalämpöpumpun hyöty on maksimaalinen.

Ilmalämpöpumpun avulla lämmönsäätely on helppoa, ja monia ilmalämpöpumppuja voi hallita etänäkin. Aurinkopaneelit ja ilmalämpöpumppu toimivat hyvin yhdessä: kesän helteillä kodin voi viilentää aurinkopaneeleiden tuottamalla energialla ilmaiseksi, ja paneelit tuottavat sähköenergiaa myös lämmityskauden aikana keväisin ja syksyisin.

Ilmalämpöpumpun huoltaminen

Ilmalämpöpumpun huoltaminen on yksinkertaista. Olennaista on pitää sisäyksikön suodattimet puhtaana, sillä suodattimiin kertynyt pöly ja lika heikentävät ilmalämpöpumpun tehoa.

Ulkoyksikön tuuletusaukon ritilä on myös syytä puhdistaa säännöllisesti, ja sisäyksikön kennon pesu on syytä teettää ammattilaisella muutaman vuoden välein.

Mikäli ilmalämpöpumppua ei puhdista koskaan, lika voi heikentää pumpun tehoa ja tukkia kondenssivesiputken.

Lisävinkkejä ilmalämpöpumpun huoltamiseen löytyy täältä.

Haluatko kuulla lisää ilmalämpöpumpuista ja energiaratkaisuistamme?

Soita meille 010 411 0900 tai varaa maksuton arviokäynti täyttämällä alla olevan painikkeen takaa löytyvän lomake – käynti on maksuton eikä se sido sinua mihinkään!

Kuulostaako hyvältä?

Toimitaan näin:

  1. Jätä yhteydenottopyyntö tai soita meille: 010 411 0900.
  2. Suunnittelemme sinulle sopivan kokonaisuuden ilmalämpöpumpusta ja aurinkosähköjärjestelmästä.
  3. Saat kiinteähintaisen tarjouksen laadukkaasta laitteesta ja sen asennuksesta.
  4. Kokeneet asentajamme asentavat ilmalämpöpumpun aurinkopaneelien asentamisen yhteydessä. Asentajillamme on kylmäaineluvat.
  5. Tarkistamme asennustyön yhdessä sinun kanssasi.
  6. Saat todistuksen kotitalousvähennystä varten. Vuonna 2022 kotitalousvähennys on 40 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta.
  7. Ilmalämpöpumppu on valmis käytettäväksi itse tuottamallasi ekologisella aurinkosähköllä!