Sattuman kauppaa

6.10.2018

Eila ja Onni Savolaisen koti sai uudet ikkunat lokakuussa 2014. Ulko-ovi vaihdettiin samassa yhteydessä.

Petäjävedellä asuvien Eila ja Onni Savolaisen kotiin toteutettiin ikkunaremontti lokakuussa 2014. Remontti tuli ajankohtaiseksi, kun 1970-luvulla rakennetun omakotitalon alkuperäiset ikkunat alkoivat olla tiensä päässä.

– Alkuperäiset ikkunat olivat maapuusepän tekemät. Niitä oli vaikea pestä ja kyllähän ne vuosivat, Eila muistelee vanhoja ikkunoitaan.

Vaikka ikkunoiden kunto oli tiedossa, ei remonttia ollut varsinaisesti suunniteltu. Pokas Oy:n edustaja liikkui alueella oikeaan aikaan ja tapasi Eilan kotipihallaan.

– Sattuman kauppaahan tämä oli. Olin pihahommissa, kun Pokas Oy:n edustaja tuli käymään. Tarkastelimme yhdessä ikkunoita,minkä jälkeen saimme tarjouksen remontista, Eila kertoo.

Nopea ja siisti remontti

Ensitapaamisen jälkeen Pokas Oy:n edustaja kävi paikan päällä tekemässä tarvittavat mittaukset. Samalla sovittiin remontin aikataulusta ja yksityiskohdista. Savolaisten kotiin päätettiin asentaa uudet ikkunat.

– Kaikki ikkunat vaihtuivat uusiin, ja vanhat kannettiin meidän puolestamme pois. Uusi ulko-ovi vaihdettiin samalla kertaa, Eila kiittelee.

Savolaisten omakotitalon ikkunaremontti eteni nopealla tahdilla, ja urakka oli valmis kolmessa päivässä. Savolaisten arkielämä ei häiriintynyt remontin aikana.

Meidät otettiin huomioon koko remontin ajan ja pystyimme asumaan kotona normaalisti. Asentajat olivat erittäin kohteliaita ja ystävällisiä, ei ollut mitään ongelmia, Eila kuvailee remontin etenemistä.

Ihanat ikkunat

Uusien ikkunoiden hyödyt on huomattu käytännössä, ja Savolaisten mukaan remontti oli ehdottomasti hintansa veroinen. Uudet ikkunat eivät vedä ja ne on helppo pitää puhtaana.

– Toimivat ja hyvälaatuiset ikkunat. Hinta oli kohdallaan ja saimme rahoillemme vastinetta. Soitin tyttärellenikin ja kerroin, miten ihanaa on pestä ikkunoita, kun ne toimivat niin hyvin, Eila naurahtaa.

– Ja ollaan me näitä ikkunoita kehuttu naapureillekin!