Sähköauton ansiosta hyödymme aurinkosähkö­järjestelmästä taloudellisesti

19.12.2019

Aurinkosähköjärjestelmän voi hankkia kotiinsa useasta eri syystä. Yksi haluaa olla edelläkävijä, toinen tekee hankinnan ympäristösyistä ja kolmas ratkaisee aurinkosähköllä taloudellisia kysymyksiä. Näin teki myös Johannes Salo, joka lataa sähköautoaan aurinkosähköjärjestelmän tuottamalla energialla.

Johannes asuu vaimonsa, lapsensa ja koiransa kanssa Mänttä-Vilppulassa 13 vuotta vanhassa omakotitalossa. Ostettuaan talon Salon perhe pintaremontoi sen täysin.

Talo oli jo siinä kunnossa, että pintaremontti oli paikallaan. Aivan niin perusteelliseen remonttiin ei välttämättä olisi ollut tarvetta, mutta teimme sen kuitenkin sitten läpikotaisin”, Johannes kertoo.

Perehtyminen ja harkinta johtivat aurinkosähköjärjestelmän hankintaan

Kaikki lähti liikkeelle puhtaasta mielenkiinnosta. Olin tutustunut aurinkosähköjärjestelmiin ja aiheeseen tarkemmin. Koin, että sähköauton vuoksi pääsisimme hyötymään järjestelmästä myös taloudellisesti”, Johannes avaa.

Aurinkosähköjärjestelmää tuli harkittua noin vuoden ajan, ja Johannes pyysi tarjouksen toiselta toimijalta. Tuolloin asia jäi vielä hautumaan, mutta keväällä 2019 asia tuli taas ajankohtaiseksi. Pokasin edustaja tuli arviokäynnille ja antoi tarjouksen.

Hinta oli merkittävästi edullisempi, kuin mitä kilpailija oli vuotta aikaisemmin tarjonnut. Pidin siis järkevänä hyväksyä Pokasin tarjouksen, ja vajaan kahden kuukauden kuluttua asennus jo toteutettiinkin.

Asennustyö sujui nopeasti ja ammattitaitoisesti

Järjestelmä asennettiin lopulta jopa hieman sovittua aikaisemmin. Tätä ei katsottu pahalla: aurinkosähköjärjestelmästä ehdittiin näin hyötyä kauemmin sen tuottoisimpaan aikaan. Asennustyö itsessään kesti vain päivän, ja Johannes seurasi työtä vierestä.

Minulle oli tärkeää, että paneelit asennetaan asianmukaisilla kiinnikkeillä. En halunnut, että talomme tiilikattoon tehdään yhtäkään reikää. Kiinnikkeet olivat oikein hyvät ja asennustyö muutenkin ammattitaitoista. Asentajat myös siivosivat jälkensä huolellisesti”, Johannes muistelee.

Yhteyttä pidettiin riittävästi: aikataulusta informoitiin, ja perästä on soiteltu. Edustaja olisi myös tullut vielä jälkeenpäin käymään, mutta ajattelin, että hänellä on tärkeämpääkin tekemistä.

Tyytyväinen asiakas valitsi Pokasin toistamiseen

Johanneksen koti on kaukana katseilta, joten sivullisten kommentteja kuulee harvoin. Moni on kuitenkin ollut kiinnostunut siitä, maksaako aurinkosähköjärjestelmä itseään takaisin. Tähän Johannes on vastannut, että oma tarve kannattaa arvioida huolellisesti.

Jos järjestelmän hankkii taloudellisista syistä, kannattaa olla tietoinen siitä, millä tavalla aurinkosähköä tulee hyödyntämään ja kuinka suuri määrä paneeleja tällöin on tarpeen. Jos taas aurinkosähköjärjestelmän hankkii esimerkiksi ekologisista syistä tai siksi, että haluaa toimia suunnannäyttäjänä ja esimerkkinä muille, laskutoimituksissa ei ehkä tarvitse olla niin tarkka”, Johannes arvioi.

Mikäli sitten päätyy hankkimaan aurinkosähköjärjestelmän, suosittelen ehdottomasti Pokasia. Heidän ammattitaitonsa pääsee koetukselle pian uudestaan, kun he tulevat asentamaan meille uuden ulko-oven. Uskon, että työ tehdään ammattitaitoisesti, kuten se tehtiin tässäkin tapauksessa”, Johannes päättää.

 


 

Haluatko tietää lisää siitä, kuinka hyödyntää aurinkosähköä omakotitalossa tai mökillä? Lataa kirjoittamamme opas maksutta!

 

Lataa maksuton aurinkosähköopas

 

…tai varaa maksuton arviokäynti, jossa voitte yhdessä asiantuntijamme kanssa katsoa talonne potentiaalin aurinkosähkön tuotannolle!