Ilmanvaihto­saneeraus on edullinen keino parantaa sisäilman laatua

Hyvä sisäilma on erityisen olennainen kodin viihtyvyyden ja asukkaiden terveyden kannalta. Ilmanvaihtojärjestelmän pitää toimia hyvin – oli ulkoilma sitten kuiva, kostea, kylmä tai lämmin. Puutteellinen ilmanvaihto aiheuttaa paitsi huonoa sisäilmaa myös rakenteiden kostumista ja vaurioitumista.

 

Yli miljoona suomalaista kärsii huonosta sisäilmasta, joka aiheuttaa pahimmillaan samanlaisia oireita kuin home- ja kosteusvauriot. Ilmanlaadun parantaminen ei kuitenkaan ole mahdoton tai edes vaikea tehtävä. Parhaimmillaan jopa työpäivässä tehtävä ilmanvaihtosaneeraus parantaa merkittävästi kodin ilmanlaatua ja sitä kautta elämänlaatua ilman suuria investointeja tai remontteja.

Puutteellisen ilmanvaihdon merkkejä ovat muun muassa

 • Tunkkaisuus
 • Vetoisuus
 • Asujien pitkään jatkunut tukkoisuus, nuha ja väsymys
 • Lämmön epätasainen jakautuminen (kylmä lattianraja, lämmin katonraja)
 • Ikkunoiden huurtuminen
 • Poistoilmaventtiilien huono vetävyys
 • Liian korkea radonpitoisuus sisäilmassa.

Haluatko kuulla lisää ilmanvaihto­saneerauksesta?

Soita meille 010 411 0900 tai varaa maksuton arviokäynti täyttämällä alla olevan painikkeen takaa löytyvän lomake – käynti on maksuton eikä se sido sinua mihinkään!

Hyvä ilmanvaihto ohjaa ilman kulkemaan haluttuja reittejä pitkin

Vanhoissa omakotitaloissa on usein painovoimainen ilmanvaihto, joka toimii tehottomasti ja aiheuttaa vetoisuutta. Ennen puu- tai öljylämmitteisessä talossa painovoimainen ilmanvaihto on saattanut toimia kohtuullisesti tulen ollessa uunissa tai öljypolttimessa ja hormin ollessa lämmin. Lämmitysjärjestelmän remontin jälkeen näin ei kuitenkaan enää ole. Koneelliseksi muutettu poistoilmanvaihto puolestaan johtaa usein puutteelliseen tuloilman saantiin, minkä seurauksena alipaine vetää likaista ilmaa talon rakenteiden läpi.

Ilmanvaihtosaneerauksella parannetaan sisäilman laatua tehostamalla ilmanvaihtoa. Perusajatus on ohjata ilma kulkemaan haluttuja reittejä pitkin tasaisesti vuoden jokaisena päivänä ja vuorokauden ympäri. Sen seurauksena ilma ei kulje hallitsemattomasti, mikä vähentää vetoisuutta sekä kosteuden, ilmansaasteiden, katupölyn, siitepölyn ja haitallisten, rakenteista pääsevien mikrobien esiintymistä sisäilmassa.

Hyvin suunniteltu ja toimiva ilmanvaihto koostuu tulo-, poisto- ja siirtoilmanvaihdosta, jotka toimivat saumattomasti keskenään. Tällöin puhdas, ulkoa tuleva korvausilma raikastaa sisäilman ilman vedon tunnetta, ja siirtoilmanvaihto liikuttaa puhdasta ilmaa vapaasti huoneesta toiseen. Poistoilmanvaihto poistaa talosta kostean, tunkkaisen ja epäpuhtaan ilman.

Onnistunut ilmanvaihtosaneeraus

 • vaikuttaa merkittävästi ja positiivisesti hyvinvointiin
 • parantaa unen laatua
 • tekee sisäilmasta raikkaan ja sisätiloissa oleskelusta miellyttävää
 • laskee huomattavasti sisäilman hiilidioksiditasoja ja ennaltaehkäisee suuria radonpitoisuuksia
 • vaikuttaa talon arvoon, koska rakenteet pysyvät kuivina ja terveinä
 • tekee talosta energiatehokkaamman ja laskee sitä kautta lämmityskustannuksia.

Ilmanvaihtosaneeraus vaihe vaiheelta

Pokas-Ilmanvaihto on tutkittu, testattu ja laadukas ratkaisu ilmanvaihdon ja sisäilman ongelmiin. Se on suunniteltu erityisesti vanhoihin taloihin, joiden painovoimainen ilmanvaihto ei enää toimi halutulla tavalla. Käyttämämme laitteisto on asiantuntijoiden vuosikymmenien kehittelyn tulos. Ilmanvaihtosaneeraus koostuu seuraavista työvaiheista:

1

Tulemme maksuttomalle arviokäynnille, jolla kartoitamme ilmanvaihtosaneerauksen tarpeen kotonasi.

2

Teemme tarvittavat mittaukset ja suunnitelman, joiden perusteella annamme sitovan ja kirjallisen tarjouksen.

3

Toteutamme huolellisen asennustyön, jonka jälkeen säädämme laitteet ja suoritamme mittaukset.

4

Käymme saneerauksen lopputuloksen läpi asiakkaan kanssa ja opastamme laitteiden käyttöön.

Haluatko kuulla lisää ilmanvaihto­saneerauksesta?

Soita meille 010 411 0900 tai varaa maksuton arviokäynti täyttämällä alla olevan painikkeen takaa löytyvän lomake – käynti on maksuton eikä se sido sinua mihinkään!